cofające się paliwo

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wojtek_t
    Classic
    • 2017
    • 1
    • Octavia II (1Z3)
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

cofające się paliwo

MixerGDA, mogę zapodać czerwoną
  • wojtek_t
    Classic
    • 2014
    • 23

cofające się paliwo

Bardzo proszę o podpowiedź bo już wykorzystałem wszystkie możliwości.
    Cofa mi się paliwo w układzie paliwowym i tak po 4 -5 godzinach od jazdy nie mam problemu z odpaleniem ale tak po 8 godzinach nie mam już paliwa w tym przeźroczystym wężyku i nie mogę odpalić samochodu.
    Poczytałem trochę i problem cofającego się paliwa można było rozwiązać poprzez wymianę zaworu zwrotnego który znajduję się przy filtrze paliwa (tego czarnego) więc go wymieniłem ale problem ciągle jest. Szczególnie po nocy nie mogę odpalić samochodu i muszę wężyk podłączać bezpośrednio do butelki z ropą.
    Nie wiem czy działa pompa paliwa i czy tu tkwi problem. Myślałem ,że może to bezpiecznik ale wg opisu w skrzynce powinien być to bezpiecznik nr 28 a u mnie takiego nie ma włożonego i nigdy nie było. Dodam jeszcze, że jak odpalę samochód że tak powiem z butelki to z filtra paliwa leci w miejscu gdzie powinien być włożony wężyk paliwo ale nie wiem czy to oznaka działającej pompy czy wymuszonego obiegu paliwa.
    proszę o podpowiedz i informacje gdzie najczęściej pojawiają się usterki.
    z góry bardzo dziękuje.

Komentarz

• patryk891
      Ambiente
      • 2010
      • 104
      • Octavia I (1U2)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Prostym sposobem będzie założenie zaworka zwrotnego między filtrem a pompą wtryskowa koszt 5 zł u mnie byl podobny problem i pomoglo
      148 KM & 303 NM by MASTER'S TUNING

Komentarz

• JanuszSz
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 2835
        • Superb II combi (3T5)

wojtek_t,
        W silniku AHF i innych VP nie ma pompy paliwa.Wszystkie funkcje z związane z zasileniem silnika spełnia pompa wtryskowa.
        Sprawdź dokładnie szczelność połączeń przewodów na filtrze,stan oringów.Prawdopodobnie gdzieś jest nieszczelność.
        Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• wojtek_t
          Classic
          • 2014
          • 23

dziękuje za podpowiedzi.
          Mam do was jeszcze pytanie. Jak można sprawdzić szczelność węży. Bo coś czuje w moczu że nieszczelność jest na łączeniu wężyka plastikowego przeźroczystego z gumowym. I jak to można uszczelnić.

Komentarz

• pitul111
            Classic
            • 2013
            • 18
            • Octavia I (1U2)
            • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

Zmień filtr paliwa na pp838. Ja wymieniłem brak powietrza w przewodzie i pali od strzała.

Komentarz

Pracuję...